Μιλτιάδης Παπαϊωάννου | Δικηγόρος - πρ. Υπουργός


Συνέντευξη στο Ρ/Σ "ΝΕΤ"

27-05-2011

Για εκλογές: "Θεωρώ είναι τεράστιο λάθος. Αν ήταν να βοηθήσει τη χώρα, καμία αντίρρηση. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά αυτή την ώρα οδηγεί σε ακυβερνησία που είναι ό,τι το χειρότερο" δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΝΕΤ" στις 27/5/11 και στην εκπομπή «ʼκρως ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για εκλογές:

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: «Θεωρώ είναι τεράστιο λάθος. Αν ήταν να βοηθήσει τη χώρα καμία αντίρρηση στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά αυτή την ώρα οδηγεί σε ακυβερνησία που είναι ό,τι το χειρότερο. Αν ήταν να δοθεί απάντηση για μια αποτελεσματική και κυβέρνηση συνοχής δεν θα είχε κανένας αντίρρηση, αλλά αυτός ο μήνας είναι ο κρίσιμος μήνας, πρέπει να πάρουμε τα λεφτά. Ας πάρουμε τα λεφτά και έχουμε μπροστά μας τρεις μήνες, όχι ότι είναι πολλοί τρεις μήνες να το σκεφτούμε την επόμενη μέρα.  Πρέπει να καταλάβουμε ότι και το ΔΝΤ έχει κανόνες που δίνονται τα χρήματα, όσο υπήρχε ο Στρος Καν υπήρχε και μια πολιτική που έλεγες, ότι με πολιτική απόφαση μπορούν να δοθούν, αυτά τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.»  

Για ανασχηματισμό:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Θεωρείτε ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να γίνει;»

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: «Ναι, αμέσως μετά. Θεωρώ ότι μόλις τελειώσει ο Παπανδρέου και πάρει τα λεφτά στις 25 του μήνα, πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσει αμέσως σε ανασχηματισμό και εννοώ τελείως δομικό ανασχηματισμό.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Εννοείτε στις 25-26 Ιουνίου;»

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: « Πριν μπει ο Ιούλιος.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μέσα σε αυτή την κυβέρνηση χωρούν προσωπικότητες;»

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: « Ναι, κατά την άποψή μου δεν μπορώ να τη δω με στενά όρια. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη της βουλής, αλλά δεν είναι το θέμα αν θα είναι οι περισσότεροι εξωκοινοβουλευτικοί ή όχι και λοιπά, εκείνο που χρειάζεται είναι άνθρωποι που να έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος της κατάστασης και της χώρας και να τραβήξουν το κάρο μπροστά. Ιδιαίτερα αν αυτό βοηθούσε την αντιπολίτευση και τον κ. Σαμαρά να αλλάξει τακτική. Συμφωνώ ότι πρέπει να μειώσουμε την φορολογία, αλλά πρέπει να συμφωνήσει και η τρόικα. Όπως δεν μπορούμε να πάμε σε μείωση του αφορολόγητου, γιατί αλίμονο αν φορολογήσουμε τα 700 και τα 800 ευρώ.»